Problema maririi preturilor la echipamente in contextul COVID-19

 

Cererea actuală de echipamente de protecție și dezinfectanți medicali depășește cu mult ceea ce s-a experimentat vreodată la nivel mondial, punându-se la încercare ceea ce se poate realiza din punct de vedere tehnologic și uman.

După cum probabil știți și din mass-media, cererea pentru măștile chirurgicale și măștile FFP este cu mult peste capacitatea de aprovizionare. Se discută despre majorarea de până la x100 a prețurilor. Deși toate stocurile din Europa au fost vândute în primele luni ale anului, au apărut totuși noi linii de producție dar cu toate acestea sursele de aprovizionare viabile pentru materia primă sunt în Asia. Datorită lipsei de materii prime, a presiunii create de cereri de volume mari și termene de livrare rapide, restricții guvernamentale care au prioritizat livrarea către spitale, transportul aerian, majorarea cursului euro/dolar, prețul acestora a crescut considerabil. Va asigurăm ca prețurile sunt impuse de producător.

Majoritatea mănușilor medicale sunt produse în fabricile din Malaezia care au comunicat termene de livrare începând cu Martie 2021, probabil atunci va fi și prima relaxare a prețurilor pentru aceste produse.

Si pe piața de dezinfectanți medicali există blocaje datorită materiei prime, a cantităților insuficiente de etanol și alcool izopropilic IPA care se folosesc la dezinfectanții de mâini de exemplu. Pur și simplu firmele care produc dezinfectanți medicali s-au trezit peste noapte cu cereri de miliarde de litri.

Datorită cooperării strânse și a faptului că suntem importatori exclusivi Cardiva Spania în Romania putem să furnizăm halate sterile impermeabile, câmpuri chirurgicale și seturi pentru operații la prețuri accesibile. Halatele chirurgicale care urmează să intre în stoc până la sfârșitul lunii mai sunt 99% deja vândute. În momentul de față se preiau comenzi pentru livrarea din luna Iunie, de aceea vă rugăm să plasați comanda pe site pentru a vă putea rezerva produsele. Click aici.

Vreau să vă asigurăm că știm cu toții că depindeți pentru a vă proteja de livrarea de echipamente de protecție sau dezinfectanți. Toată lumea din industria noastră, producători, importatori, distribuitori, inclusiv autorități, suntem conștienți de această situație și luăm împreună toate măsurile posibile pentru a vă dota corespunzător pentru această muncă importantă pe care o desfășurați.

Sănătate vă dorim!