Lame bisturiu

Filtreaza dupa:

25 Produse

Set Descending Direction
Tip afisare: Grid List

25 Produse

Set Descending Direction
Tip afisare: Grid List

Lame bisturiu

In aceasta categorie puteti achizitiona lame de bisturiu cu profil de lama convex, concav sau drept. Lamele sunt fabricate din otel carbon sau otel inoxidabil, sunt apirogenice, ne-toxice, sterile si ambalate individual. Precizia lamelor asigura o taietura uniforma chiar si in cazul unor incizii lungi. Ambalajul din folie de aluminiu asigura o protectie corespunzatoare si este usor de deschis pentru ca marginile ambalajului au lungimi diferite pentru incizii chirurgicale usoare si sigure.

Lamele de bisturiu pot varia foarte mult. În funcție de zona de aplicare, acestea au numeroase forme și lungimi etichetate cu numere consecutive. Lamele de bisturiu sunt deosebit de ascuțite și pot pătrunde cu ușurință în țesuturi și alte structuri fără a se exercita o forță prea mare. Mai sunt folosite în tratamente non-invazive pentru îndepărtare firelor de sutura și a capselor.

 

Lama de bsituriu nr 10

Lama #10 este folosită în mod obișnuit pentru incizii mari și drepte. Este ținut ca un arc de vioară, permițând utilizarea cât mai eficientă a celei mai mari suprafețe de tăiere a lamei. Acest lucru permite, de asemenea, chirurgului să moduleze adâncimea inciziei atât prin simțire, cât și prin vedere.

 

Lame de bisturiu nr 11

Nr #11 este o lamă triunghiulară alungită, ascuțită de-a lungul marginii ipotenuzei, cu un vârf ascuțit puternic, făcând-o ideală pentru inciziile prin înjunghiere necesare atunci când înțepăți un abces sau introduceți un dren toracic. Este ținut ca un creion și adesea cu capul în jos de către chirurg pentru a preveni introducerea din greșeală prea adânc.

 

Lame de bisturiu nr 12

Lama #12 este curbată și este folosită frecvent pentru îndepărtarea suturilor. Poate fi folosit pentru a agăța ceva care se află pe o tulpină. Meșterii vor selecta adesea popularele lame #10 și #11. Lamele chirurgicale sunt de obicei mai subțiri decât lamele artizanale, făcându-le mai flexibile.

 

Lame de bisturiu nr 12D

#12D, denumit uneori si 12B pe piața din SUA, este o lama cu două tăișuri de-a lungul ambelor părți ale curbei în formă de semilună. Este utilizata pe scară largă în tehnicile de chirurgie dentară și se potrivește cu mânerelor 3, 3L, 5B, 7, 9, B3 și B3L.

 

Lame de bisturiu nr 15

Lama #15 are o margine de tăiere curbată mică și este cea mai populară formă a lamei, ideală pentru efectuarea de incizii scurte și precise. Este utilizat într-o varietate de proceduri chirurgicale, inclusiv excizia unei leziuni cutanate sau a unui chist sebaceu recurent și pentru deschiderea arterelor coronare.

 

Lame de bisturiu nr 15C

Cu o margine de tăiere mai lungă și mai extinsă decât tradiționalul #15, #15C oferă o rază suplimentară pentru medicul stomatolog care efectuează proceduri parodontale, în special atunci când este combinat cu mânerul B3 proiectat ergonomic.

 

Lame de bisturiu nr 20

Lama #20 este folosită pentru incizii mai mari prin țesuturi mai groase sau pentru disecția țesuturilor moi la animalele mai mari. Lamele #10, #15, #20, #21, #22, #23 și #24 sunt toate curbate și se mai spune că au „burtă”. Toate aceste lame sunt folosite pentru a face incizii. Zona cea mai ascuțită de pe aceste lame este vârful curbei de la „burtă”.

#20 este o versiune mare a #10 cu o margine de tăiere curbată și o margine din spate plată, neascuțită. Folosita pentru proceduri ortopedice și chirurgicale generale, se potrivește mânerului nr.4

 

Lame de bisturiu nr 21

Lama #21 este folosită în mod obișnuit în intervenții chirurgicale mai specializate, cum ar fi chirurgia cardiacă, incizii uterine pentru o secțiune cezariana și pentru repararea herniei inghinale. Această lamă este versiunea mai mare a lamei cu numarul #10.

 

Lame de bisturiu nr 22

Lama #22 este o versiune mai mare lamei #10 cu o margine de tăiere curbată și o margine plată neascuțită din spate, utilizată pentru incizii cutanate atât în chirurgia cardiacă cât și toracică și sau în operațiile de rezecție pulmonară.

 

Lame de bisturiu nr 23

Lama #23 este o lamă „în formă de frunză” folosita pentru efectuarea de incizii lungi, cum ar fi o incizie in partea superioară a abdomenului în timpul reparării unui ulcer gastric perforat.<.

 

Lame de bisturiu nr 24

Lma #24 este puțin mai mare decât lama #23, de formă semicirculară și este ascuțită de-a lungul marginii sale anterioare și utilizată pentru efectuarea de incizii lungi în chirurgia generală și în procedurile de autopsie.

 

Lame de bisturiu nr 25

Lama #25 are o margine din spate plată, neascuțită și o margine de tăiere curbată. Folosita mai ales pentru efectuarea de incizii lungi, cum ar fi o incizie in partea superioară a abdomenului.