Lampi de operatie

lampi de operatie cu lumina scialitica
Filtreaza dupa:

36 Produse

Set Descending Direction
Tip afisare: Grid List
 1. Lampa operatie mobila cu roti Pentaled 12

  16.250,00Lei
 2. Lampa operatie mobila cu roti Pentaled 28

  18.750,00Lei
 3. Sistem 2 lampi chirurgicale Unica 520

  99.925,00Lei
 4. Sistem 2 lampi operatie Pentaled 81

  113.175,00Lei
 5. Lampa operatie cu montare in tavan U29

  44.925,00Lei
 6. Lampa operatie pe stativ mobil U29

  38.000,00Lei
 7. Sistem 2 lampi chirurgicale U29+U29

  83.425,00Lei

36 Produse

Set Descending Direction
Tip afisare: Grid List

Lampi de operatie

 

Lampi de operatie cu design inovator, ergonomic și compact, foarte usoare si simplu de pozitionat. Disponibile in versiunea cu montare in tavan, in perete sau pe stativ mobil. Lumina radiata nu orbeste si nu oboseste ochiul, asigurand concentrarea maxima a chirurgului.

 

Producator: Rimsa Italia.

Montigen este importator Rimsa in Romania.

 

RIMSA a dezvoltat prima lampă cu LED pentru sala de operație din lume într-un moment în care această tehnologie era încă la început. Astazi RIMSA este cea mai premiată companie în design si tehnologie în domeniul iluminatului medical.

Principala caracteristică a lămpilor scialitice sau a lămpilor chirurgicale se regăsește în denumirea lor. Termenul „scialitic” derivă din greacă și înseamnă „fără umbră”, prin urmare lămpile scialitice sunt lampi „fără umbră”.

De-a lungul timpului au fost adoptate multe tehnologii diferite de iluminat. În 2002 la târgul „Medica” din Düsseldorf, RIMSA a prezentat prima lampă scialitică alimentată cu LED din lume. Tehnologia LED garantează un consum mai mic de energie și o durată de viață mai lungă în comparație cu orice altă sursă de iluminat.

Cu toate acestea, LED-uri fiind distanțate între ele, suprafața emițătoare de lumină genera lumina DIRECT dar aceasta lumina generata era mai mică în comparație cu lumina generata de halogen. Pentru a compensa această problemă, RIMSA a studiat LUMINA LED INDIRECTA. Introducerea luminii indirecte impreuna cu celelalte avantaje ale LED-ului, a facut ca LED-ul sa fie folosit ca principala sursa de lumină în iluminarea medicală.

 

LUMINA INDIRECTA

Conștientă de dezavantajele cauzate de iluminarea directă, Rimsa a conceput o soluție folosind LUMINA INDIRECTA pentru propriul produs: fasciculul de lumină care este produs de diodă este interceptat de o parabolă care reflectă grinzile, îmbinându-le într-una singură. Prin urmare, reflexia indirectă permite o iluminare pe o suprafata mai mare folosind mai puține LED-uri. Un alt beneficiu suplimentar este cel al temperaturii mai scăzute generate pe placa de circuit imprimat, garantând o durată de viață mai lungă, o degradare luminoasă mai mică și un efect scialitic mai mare decât cel al unei soluții de reflexie directă.

In 2017 RIMSA a patentat tehnologia 2R (Tehnologia de reflexie dubla) care garanteaza maximizarea suprafeței de emitere a luminii.

 

2 R - REFLEXIE DUBLA

Prezența LED-urilor de-a lungul a două circumferințe poziționate la extremitatea a două module de oglinzi creează o iluminare cu dublă reflexie capabilă să obțină o suprafață emițătoare de lumină care este incomparabil cu orice alt tip de reflexie. Cu tehnologia patentată 2R, suprafața emițătoare de lumină se potrivește cu zona reflectorului.

Având în vedere durata mare de timp necesară pentru unele operații este esențial să se garanteze o lumină care nu stresează, nu obosește si nu orbește chirurgul. Cel mai iritant efect pe care lămpile scialitice îl pot crea este strălucirea care da senzația de a fi orbit. Lămpile de la Seria Unica, datorită tehnologiei 2R, bazată pe tehnologia de reflexie dublă, sunt capabile de a îndepărta complet strălucirea cauzată de iluminarea chirurgicală.

 

E – VIEW

O sursă de lumină suplimentară numită E-View (Extended-View) face posibilă extinderea câmpului iluminat la extremitati fără a afecta intensitatea luminii la centru (Ec). Un astfel de avantaj permite luminii să devină o solutie optima pentru urmatoarele proceduri: chirurgie toracica, operatie abdominala, nasteri prin cezariana și toate acele proceduri pe care chirurgul trebuie să le opereze cu un câmp extins.

 

E – DEEP

Centrul lămpii este echipat cu un modul LED suplimentar conceput special pentru a reflecta lumina profundă. E-deep permite chirurgului sa poata opera cu iluminare 3D perfectă, în special în cavități.

 

Pentru informatii suplimentare si suport in alegerea lampilor nu ezitati sa ne contactati!