Ginecologie

Filtreaza dupa:

3 Produse

Set Descending Direction
Tip afisare: Grid List

3 Produse

Set Descending Direction
Tip afisare: Grid List

Set sutura cerclaj cervical - Ginecologie

 

Cerclajul este o procedura chirurgicala simpla care consta in coaserea colului uterin cu un fir de sutura neresorbabil care va mentine canalul cervical inchis pe durata sarcinii.

 

Tehnica este similara strangerii unui sac la gura care sta sa se deschida datorita presiunii mari exercitata de continut. La unele gravide colul uterin se poate deschide inainte de termen cea ce poate declansa o nastere prematura. In aceasta situatie de incompetenta cervicala sau cervico-istmica se recomanda efectuarea cerclajului. Cerclajul se realizeaza sub anestezie generala sau regionala (spinala/epidurala), prin urmare nu doare si presupune coaserea canaluilui cervical cu un fir gros care va fi scos la finalul sarcinii.

 

Exista mai multe tehnici de cerclaj:

- tehnica McDonald (se pune un fir neresorbabil care poate fi scos la termen, permitand nasterea vaginala)

- tehnica Shirodkar (se face o sutura submuoasa prin peretii colului care se lasa pe loc si la termen se face cezariana; desi este mai dificila, aceasta tehnica reduce si riscul de infectii)

- cerclaj abdominal (indicat atunci cand colul este prea scurt pentru a incerca un cerclaj standard sau atunci cand cerclajul vaginal a esuat).

Scoaterea firului de cerclaj se face la 36-37 de saptamani (fara anestezie) dup ace plamanii fetali s-au dezvoltat sufficient de mult, dr inainte de debutul travaliului spontan care ar putea duce la svulsia suturii.

 

Montigen va pune la dispozitie set sutura cerclaj cervical prin tehnica Shirodkar.

Bandă de poliester împletită neresorbabilă de culoare alba cu ace rotunde, boante in fiecare capăt.

 

2 ace boante Banda sutura Cod produs
2 x HRB 50 mm 4 mm banda poliester 40 cm ZCE1
4 mm banda poliester 50 cm ZCE4
2 x HRB 65 mm 4 mm banda poliester 50 cm ZCE3

 

Aveți întrebări despre un dispozitiv sau aveți nevoie de sfaturi pentru alegerea produsului potrivit? Serviciul nostru pentru clienți va fi bucuros să vă ajute. Luați legătura cu noi prin telefon, e-mail sau prin whatsapp.