3 aspecte decisive in alegerea si utilizarea firelor de sutura

 

Materialele utilizate în fabricarea firelor de sutura resorbabile sunt alese pentru biocompatibilitatea lor, minimizând riscul unui răspuns inflamator. Firele de sutura resorbabile sunt preferate pentru comoditatea pe care o oferă, împreună cu versatilitatea lor și riscul redus de complicații. Acest benefici au condus la adoptarea lor pe scară largă în diferite specialități medicale. Pe măsură ce tehnologia medicală continuă să evolueze, suturile resorbabile reprezintă o dovadă a căutării continue pentru îmbunătățirea sănătății pacientului și simplificarea procedurilor medicale.

 

3 aspecte decisive in alegerea firelor si utilizarea acestora în funcție de particularitățile intevenției chirurgicale:

 

1. Biocompatibilitatea:

Biocompatibilitatea cu tesutul uman se refera la capacitatea de a fi inert față de țesuturi, evitând reacțiile inflamatorii generate de un corp strain. Intensitatea acestei reacții este legată de caracteristicile biologice ale materialului și sunt legate de natura, grosimea și tipul de prelucrare la care a fost supus firul. Firele de sutura sintetice sunt bine tolerate si prezinta o reactie tisulara minima.

 

2. Capilaritatea:

Capilaritatea este un fenomen ce apare atunci când un lichid intră în contact cu un tub de diametru mic. În această situație se produce o deplasare verticală a fluidului pe o înalțime variabilă. În cavitatea orală, firul de sutură trebuie să posede capacitatea de a fi impermeabil la pătrunderea lichidelor biologice și microorganismelor. Această situație apare în cazul în care se folosesc fire de sutură multifilament nesiliconate la care spațiul interstițial existent se comportă ca vase capilare mici și determină difuziunea lichidelor biologice și crearea terenului ideal pentru proliferarea agenților bacterieni cu riscul apariției infecției. Siliconul folosit în firele tip multifilament obliterează fisurile dintre filamente, reduce fenomenele de capilaritate și concomitent acumularea de placă bacteriană. Totuși firele de sutură tip multifilament sunt mai traumatizante în comparație cu firele tip monofilament.

 

3. Resorbția:

Capacitatea de resorbție este definită ca abilitatea firului de sutură de a se descompune și în final de a dispare în țesutul în care a fost introdus. Acest proces se desfașoară într-un interval cuprins între câteva săptamâni și câteva luni de la efectuarea operației.

fire de sutura resorbabile in timp

Montigen este importator fire de sutura SMI Belgia in Romania. Ne puteti contacta pentru informatii suplimentare iar daca stiti deja ce fire de sutura folositi puteti cumpara online direct de pe Montigen.ro produse din categoria Fire de sutura.

Asigurăm livrare rapidă și consultanță de specialitate.