Fire de sutura

Categorie: Fire de sutura

fire de sutura resorbabile

Fire sutura Resorbabile

Respecta timpul de resorbtie
fire de sutura neresorbabile

Fire sutura Neresorbabile

Garanteaza sustinerea plagii
casete cu fire de suturi resorbabile la rola

Casete fire Resorbabile

Sutura la rola pentru uz veterinar
casete cu fire de suturi neresorbabile la rola

Casete fire Neresorbabile

Sutura la rola pentru uz veterinar
ace chirurgicale

Ace chirurgicale

Otel inoxidabil, manevrare usoara si sigura
produse diverse capsator piele adezivi

Produse diverse

Adeziv tisular, capsator de piele, etc
specialitati medical

Specialitati medicale

Oftalmologie, microchirurgie
ace chirurgicale

Fire sutura ace negre

Contrast și vizibilitate mai buna
montigen este importator smi in romania

SMI

Importator produse SMI

Te-ar putea interesa si:

fire de sutura pentru stomatologie

Stomatologie

Utilizate in Stomatologie
fire de sutura pentru oftalmologie

Oftalmologie

Utilizate in Oftalmologie
fire de sutura pentru uz veterinar

Veterinar

Utilizate de medicii veterinari

 

Fire de sutura - gama completa

 

In aceasta categorie puteti achizitiona fire de sutura resorbabile - gama Surgicryl si neresorbabile, pentru uz uman dar si veterinar, cu ac sau fara ac precum si materiale auxiliare. Sutura tesutului este atraumatica, fara a provoca leziuni suplimentare. Nodurile sunt facile si ajustabile, capilaritatea este redusa iar sterilitatea este garantata. Va punem la dispozitie gama completa cu dimensiuni de la USP 12/0 pana la USP 6 permitand astfel folosirea acestora de catre chirurgi din toate specializarile medicale inclusiv cardiologie, microchirurgie sau oftalmologie.


Sutura
este o procedură importantă care asigură vindecarea țesuturilor și a rănilor după efectuarea unor proceduri chirurgicale.

Suturile ajuta țesutul sa reziste la stres până la vindecarea completă. Sutura previne, de asemenea, scurgerea de sânge din țesuturile lacerate și reduce la minim formarea cicatricilor.

Suturile se realizaza cu ajutorul firelor de sutura care pot fi de origine sintetică sau naturală și pot fi absorbite de corp sau rămân în corp până la îndepărtarea lor de către medic.

Există diferite tipuri de suturi disponibile și un fir de sutură este ales în funcție de locația, mediul și cerințele zonei care trebuie suturată. Suturile sunt utilizate în toate domeniile chirurgicale, inclusiv obstetrică și ginecologie, cardio-toracică, oftalmologie, urologie, chirurgie plastică, ortopedie etc.


Fire de sutura resorbabile vs neresorbabile

Firele de sutura resorbabile se descompun în organism pe măsură ce vindecarea progresează și, în cele din urmă, se dizolvă complet. Aceste fire de sutura nu sunt utilizate atunci când este necesară o sustinere pe termen lung a plagii.

Fire de sutura resorbabile (Surgicryl): PGA, Poliglactin, Monofilament, Monofast, Catgut Plain, Catgut Chrom.

Firele de sutura neresorbabile rezistă la substanțele chimice și enzimele corpului și nu se dizolvă în organism.

Mențin vindecarea țesuturilor pe termen lung si asigură o rezistență prelungită la tracțiune. Aceste fire de sutura se folosesc și în cazurile în care există riscul ca o sutură absorbabilă să fie descompusă prea devreme.

Fire de sutura neresorbabile: Matase, Polipropilena, Supramid, Nylon, Poliester.


Fire de sutura Monofilament vs Multifilament

Pe baza structurilor lor, firele de sutura mai sunt clasificate in fire monofilament și fire multifilament. In comparatie cu firele monofilament, cele multifilament ofera o mai bună siguranta a nodurilor si capilaritate redusa.

Firele monofilament au o reactie minimă la nivel de tesut, sutura tesutului este atraumatica si nu provoaca leziuni suplimentare.

Fire de sutura multifilament: Surgicryl PGA, Poliglactin, Mătase, Poliester, Supramid. Fire de sutura monofilament: Polipropilenă, Nylon, Polidioxanonă, Poliglecapronă, Catgut, Monofilament metallic.

 

Black Line - fire de sutura cu ace negre

 

Acele negre asigura un contrast și o vizibilitate mai buna în timpul procedurilor chirurgicale deoarece au o reflectivitate mai mica decat acele din otel inoxidabil care lucesc sub lumina lampilor chirurgicale.

Metalele (cum ar fi oțelul inoxidabil) au o reflectivitate ridicată (> 90%), cu ajutorul finisajul de culoare neagră realizat printr-o tehnică specială reflectivitatea acelor negre este între 5 și 10%.

Avantajele acelor negre consta in contrastul mai mare (luminos-întuneric) dintre ac și țesut ce asigura o vizibilitate mai bună. Ochiul uman lucrează mai mult concentrat cu reflexii de lumină scăzută și contraste ridicate.

Acele negre sunt ideal de utilizat in chirurgia dentară, chirurgia mucoasei bucale dar și pentru proceduri laparoscopice.


Montigen vă pune la dispozitie gama completă de fire de sutură chirurgicală SMI, producător de top din Belgia, pentru care suntem importatori.