Fire de sutura

Fire sutura Resorbabile

Respecta timpul de resorbtie

Fire sutura Neresorbabile

Garanteaza sustinerea plagii

Casete fire Resorbabile

Sutura la rola pentru uz veterinar

Casete fire Neresorbabile

Sutura la rola pentru uz veterinar

Ace chirurgicale

Otel inoxidabil, manevrare usoara si sigura

Produse diverse

Adeziv tisular, capsator de piele, etc

Specialitati medicale

Oftalmologie, microchirurgie

Produse inovative

Dispozitiv sutura Endo 360

SMI

Importator produse SMI

Te-ar putea interesa si:

Stomatologie

Utilizate in Stomatologie

Oftalmologie

Utilizate in Oftalmologie

Veterinar

Utilizate de medicii veterinari

In aceasta categorie puteti achizitiona fire de sutura resorbabile - gama Surgicryl si neresorbabile, pentru uz uman dar si veterinar, cu ac sau fara ac precum si materiale auxiliare. Sutura tesutului este atraumatica, fara a provoca leziuni suplimentare. Nodurile sunt facile si ajustabile, capilaritatea este redusa iar sterilitatea este garantata. Va punem la dispozitie gama completa cu dimensiuni de la USP 12/0 pana la USP 6 permitand astfel folosirea acestora de catre chirurgi din toate specializarile medicale inclusiv cardiologie, microchirurgie sau oftalmologie.


Sutura
este o procedură importantă care asigură vindecarea țesuturilor și a rănilor după efectuarea unor proceduri chirurgicale.

Suturile ajuta țesutul sa reziste la stres până la vindecarea completă. Sutura previne, de asemenea, scurgerea de sânge din țesuturile lacerate și reduce la minim formarea cicatricilor.

Suturile se realizaza cu ajutorul firelor de sutura care pot fi de origine sintetică sau naturală și pot fi absorbite de corp sau rămân în corp până la îndepărtarea lor de către medic.

Există diferite tipuri de suturi disponibile și un fir de sutură este ales în funcție de locația, mediul și cerințele zonei care trebuie suturată. Suturile sunt utilizate în toate domeniile chirurgicale, inclusiv obstetrică și ginecologie, cardio-toracică, oftalmologie, urologie, chirurgie plastică, ortopedie etc.


Fire de sutura resorbabile vs neresorbabile

Firele de sutura resorbabile se descompun în organism pe măsură ce vindecarea progresează și, în cele din urmă, se dizolvă complet. Aceste fire de sutura nu sunt utilizate atunci când este necesară o sustinere pe termen lung a plagii.

Fire de sutura resorbabile (Surgicryl): PGA, Poliglactin, Monofilament, Monofast, Catgut Plain, Catgut Chrom.

Firele de sutura neresorbabile rezistă la substanțele chimice și enzimele corpului și nu se dizolvă în organism.

Mențin vindecarea țesuturilor pe termen lung si asigură o rezistență prelungită la tracțiune. Aceste fire de sutura se folosesc și în cazurile în care există riscul ca o sutură absorbabilă să fie descompusă prea devreme.

Fire de sutura neresorbabile: Matase, Polipropilena, Supramid, Nylon, Poliester.


Fire de sutura Monofilament vs Multifilament

Pe baza structurilor lor, firele de sutura mai sunt clasificate in fire monofilament și fire multifilament. In comparatie cu firele monofilament, cele multifilament ofera o mai bună siguranta a nodurilor si capilaritate redusa.

Firele monofilament au o reactie minimă la nivel de tesut, sutura tesutului este atraumatica si nu provoaca leziuni suplimentare.

Fire de sutura multifilament: Surgicryl PGA, Poliglactin, Mătase, Poliester, Supramid. Fire de sutura monofilament: Polipropilenă, Nylon, Polidioxanonă, Poliglecapronă, Catgut, Monofilament metallic.


Montigen vă pune la dispozitie gama completă de fire de sutură chirurgicală SMI, producător de top din Belgia, pentru care suntem importatori.