Dezinfectanti suprafete

dezinfectanti suprafete

Dezinfectanți suprafețe

Dezinfectanți suprafețe avizați de Ministerul Sănătații.
Filtreaza dupa:

Produse 1-40 din 42

Set Descending Direction
Pagina
Tip afisare: Grid List
  1. Jaclor 250 tablete

    53,00Lei

Produse 1-40 din 42

Set Descending Direction
Pagina
Tip afisare: Grid List

Dezinfectanti suprafete

 

In aceasta categorie puteti achizitiona dezinfectanti medicali indicati in dezinfectia si curatarea suprafetelor de orice tip – pavimente, pereti, mobilier de spital; dezinfectia suprafetelor in sectiile cu risc septic din unitatile sanitare: neonatologie (inclusiv incubatoare), hemodializa, sali de tratament, saloane pacienti, grupuri sanitare, etc. Dezinfectantii au spectru complet de actiune sunt avizati de Ministerul Sanatatii si sunt disponibili in varianta concentrata dar si gata de utilizare precum si in varianta de servetele sau lavete. Servetele dezinfectante sunt adecvate dezinfectiei dispozitivelor medicale inclusiv a endoscoapelor.

Dezinfecția suprafețelor este una dintre cele mai importante măsuri de igienă în zonele sensibile din punct de vedere igienic, cum ar fi cabinetele medicale, spitalele, casele de bătrâni, laboratoarele și alte unități medicale. Faptul că agenții patogeni pot supraviețui pe suprafețe săptămâni și chiar luni subliniază importanța dezinfectării tuturor suprafețelor. Suprafețele din zonele medicale menționate mai sus sunt dezinfectate cu dezinfectanți speciali în funcție de cerințe - dezinfectanții de suprafață funcționează în general împotriva bacteriilor, virușilor și servesc la prevenirea infecțiilor.

Zonele foarte frecventate în care mulți oameni se reunesc sunt adesea contaminate cu germeni, ceea ce poate duce la răspândirea bolilor infecțioase. Pentru a evita transmiterea germenilor și în special pentru a combate bacteriile rezistente la antibiotice, dezinfecția regulată a suprafețelor este deosebit de importantă.

 

Unde se folosesc dezinfectanții de suprafață?

Dezinfectanții de suprafață sunt utilizați nu numai pe suprafețele din zonele cu un risc deosebit de infecție, cum ar fi în sala de operație, în sălile de proceduri sau zonele de izolare, ci și pe suprafețele cu contact frecvent cu mâinile sau pielea, de exemplu pe mânerele ușilor, balustradele și tastaturile. La fel de important este dezinfectarea suprafețelor din apropierea pacienților și a tratamentului, cum ar fi mesele de examinare și tratament, scaunele de colectare a sângelui și pentru vizitatori și mobilierul de practică.

Dezinfectarea regulată este, de asemenea, foarte importantă pe suprafețele de lucru - de exemplu pe cărucioarele de pansament, mesele pentru instrumente și suprafețele de lucru pentru prepararea soluțiilor de perfuzie și a seringilor. În plus, suprafețele de operare ale dispozitivelor medicale sunt dezinfectate cu dezinfectanți de suprafață, la fel ca toate podelele și suprafețele care sunt contaminate cu sânge, excreții și germeni.

Dar utilizarea dezinfectanților de suprafață pentru a minimiza posibilele riscuri de infecție este la fel de importantă și în zonele funcționale speciale precum laboratorul și spălătoria, precum este și în zonele sanitare pentru dezinfectarea toaletelor și chiuvetelor.

 

Dezinfectanți de suprafață gata de utilizare

Cu o dezinfecție țintită cu șervețele de suprafață, suprafețele de dezinfectat pot fi umezite complet pentru o eficacitate optimă, iar murdăria poate fi, de asemenea, îndepărtată printr-o singură ștergere. Pentru a obține o eficiență optimă a dezinfectanților de suprafață, este important să vă asigurați că timpul de expunere este respectat, altfel microorganismele nu pot fi complet distruse sau inactivate. Informații despre timpul de expunere a dezinfectantului de suprafață utilizat se găsesc pe eticheta respectivă sau pe planul de dozare/planul de igienă. Dacă este necesară ștergerea unei suprafețe dezinfectate, aceasta se poate face numai după ce timpul de expunere a fost respectat, pentru a nu afecta eficacitatea dezinfectantului de suprafață.

 

Concentrate pentru dezinfecția cu șervețele de suprafață

Spre deosebire de soluțiile gata de utilizare, concentratele trebuie amestecate cu apă în proporția dorită înainte de utilizare. La prepararea dezinfectantelor de suprafata sunt eficiente doar solutiile dezinfectante dozate cu precizie!

Pentru prepararea unei soluții de dezinfecție a suprafețelor gata de utilizat se aplică anumite reguli, vă rugăm să urmați aceste instrucțiuni:

Concentrat + apă = rezultă cantitatea dorită de soluție de dezinfecție a suprafeței

Exemplu de soluție 1% în 10 litri de apă = 100 ml dezinfectant + 9,9 litri de apă

Pregătiți întotdeauna dezinfectanții numai cu apă rece

Nu adăugați agenți de curățare suplimentari fără aprobarea producătorului

Nu reutilizați soluția de lucru contaminată

 

Ștergeți sau pulverizați dezinfecția?

Suprafețele la care nu se poate ajunge prin ștergere, cum ar fi zonele cu spații înguste și colțuri răsucite, pot fi umezite cu un spray dezinfectant. În principiu, dezinfecția prin ștergere este întotdeauna de preferat decât dezinfecția prin pulverizare pe suprafețe netede. Deoarece dezinfecția prin spray are ca rezultat formarea de aerosoli, este recomandată doar în cazuri excepționale. Ceața de pulverizare rezultată poate fi inhalată de către utilizator, ceea ce prezintă un risc pentru sănătate.

 

Cum se efectuează dezinfecția cu ștergerea suprafețelor?

Dezinfectarea suprafeței cu un șervețel reutilizabil: În primul rând, îndoiți cârpa corespunzătoare de mai multe ori și apoi scufundați-o în soluția dezinfectantă. Laveta de ștergere este folosită mai întâi dintr-o parte, apoi din cealaltă și apoi deschisă, astfel încât părțile murdare să poată fi așezate una peste alta, oferind astfel două laturi de pânză utilizabile care pot fi folosite corespunzător. După utilizare, șervețelele reutilizabile sunt curățate igienic.

 

Servetele dezinfectante de suprafata gata de utilizare

Șervețelele dezinfectante (țesuturile) gata de utilizare sunt deosebit de populare datorită disponibilității lor rapide în cabinete, clinici, case de bătrâni și cabinete de terapie etc., deoarece nu este nevoie să se pregătească o soluție dezinfectantă pentru dezinfecția suprafețelor și nu este necesară nicio pregătire. Șervețelele, care au fost deja înmuiate în dezinfectant, sunt gata de utilizare imediată și, prin urmare, reprezintă o alternativă care economisește timp la produsele din sticle sau recipiente. Șervețelele dezinfectante, cunoscute și sub denumirea de șervețele, sunt livrate într-un pachet etanș sau într-o cutie dozatoare pentru a fi îndepărtate după cum este necesar. Sunt disponibile, de asemenea, pachete de reumplere adecvate și sisteme de dozatoare constând din găleți dozatoare, care sunt potrivite pentru umplerea cu dezinfectanți, cu șervețele și lavete potrivite.

 

Aveți întrebări despre dezinfectanti suprafete sau aveți nevoie de sfaturi pentru alegerea produsului potrivit? Serviciul nostru pentru clienți va fi bucuros să vă ajute. Luați legătura cu noi prin telefon, e-mail sau prin whatsapp.

 
Comanda Rapid
Adauga in cos si finalizeaza
 
Livrare gratuita
Comenzi de minim 300 lei fara TVA
 
Plati securizate
100% plati online securizate
 
Suport tehnic
Suport tehnic de specialitate