Curatare implanturi

Filtreaza dupa:

1 Item

Set Descending Direction
Tip afisare: Grid List

1 Item

Set Descending Direction
Tip afisare: Grid List

Curatare implanturi

Dispozitive curatare implanturi ce atacă biofilmul care se formează în jurul implanturilor dentare. Sscopul său este de a reduce apariția „bolii implantului” cunoscută și sub numele de periimplantită.

Periimplantita este definită ca o inflamație cu pierdere de suport osos ce afectează ţesuturile moi și dure care înconjoară un implant dentar. Este o formă de boală echivalentă parodontozei ce se manifestă în cazul dinților naturali, de aceea implanturile inserate ca urmare a pierderii dinților afectați de parodontoză sunt mai predispuse la apariția periimplantitei.

Metodele de tratament ale periimplantitei sunt numeroase, însă reușita lor nu este garantată din cauza numărului mare de factori de risc, iar posibilitatea de recurență este foarte mare.

Tratamentul pe termen lung al periimplantitei are ca scop oprirea dezvoltării patologiei, consolidarea țesutului osos și împiedicarea reversiunilor. Etapele aplicării tratamentului presupun înlăturarea factorilor de risc existenți, administrarea de antibiotice sistematice, administrarea de clorhexidină, decontaminarea cu ajutorul dispozitivelor, debridarea chirurgicală pentru îndepărtarea plăcilor bacteriene sau a urmelor de tartru din cementul radicular și efectuarea detartrajului periodic pentru menținerea unei igiene orale satisfăcătoare.