Tensiometre

Filtreaza dupa:

Produse 1-40 din 47

Set Descending Direction
Pagina
Tip afisare: Grid List
 1. Tensiometru digital pentru brat BP163A

  135,00 Lei
 2. Tensiometru digital pentru brat

  210,00 Lei
 3. Tensiometru electronic eCO-Pressure

  161,57 Lei
 4. Tensiometru electronic My-Pressure 2.0

  190,00 Lei
 5. Tensiometru mecanic standard A-50

  62,00 Lei
 6. Tensiometru mecanic cu stetoscop

  89,00 Lei
 7. Tensiometru mecanic standard Fazzini

  72,00 Lei
 8. Tensiometru mecanic copii Fazzini

  83,00 Lei
 9. Tensiometru mecanic P-100

  98,00 Lei
 10. Tensiometru mecanic cu para Fazzini

  154,00 Lei
 11. Tensiometru mecanic Riester e-mega

  229,00 Lei
 12. Tensiometru mecanic de perete Fazzini

  228,00 Lei
 13. Tensiometru mecanic mobil Fazzini

  586,00 Lei
 14. Set diagnostic P130

  153,00 Lei
 15. Tensiometru incheietura mainii Veroval

  190,00 Lei
 16. Tensiometru de brat Veroval

  260,00 Lei
 17. Tensiometru mecanic Riester Minimus II

  279,00 Lei
 18. Tensiometru gri Ri-San Riester

  200,00 Lei
 19. Tensiometru albastru Ri-San Riester

  200,00 Lei
 20. Tensiometru electronic pentru brat

  109,00 Lei

Produse 1-40 din 47

Set Descending Direction
Pagina
Tip afisare: Grid List

Tensiometre

 

In aceasta categorie puteti achizitiona tensiometre mecanice si electronice utilizate pentru masurarea tensiunii arteriale la nivelul bratului. Validate clinic conform EN 1060-4, usor de folosit, termen de garantie de 1 sau 3 ani. Tensiometrul este un aparat de masurare a tensiunii arteriale, adica a presiunii sangelui in artere, controlul regulat al valorilor acesteia ajutand, pe fiecare in parte, sa previna consecintele nedorite ale hiper- sau hipotensiunii, sa poata lua, in timp util, masurile necesare pentru mentinerea starii de sanatate firesti. Pana nu demult tensiometrul era un instrument exclusiv al medicului, in prezent el poate fi folosit de catre oricine acasa.

 

Valorile tensiunii arteriale variaza de la un moment la altul si sunt influentate de pozitia corpului, respiratie, starea emotionala, practicarea miscarii fizice si somn. Tensiunea arteriala are cel mai mic nivel atunci cand dormi si creste cand esti agitat, stresat sau cand faci miscare. Aceste cresteri temporare ale tensiunii arteriale sunt normale si nu reprezinta motiv de ingrijorare, insa pot afecta acuratetea rezultatului masuratorilor.

 

Tensiunea arteriala este compusa din doua numere, afisate unul sub altul. Primul numar reprezinta tensiunea sistolica, adica nivelul presiunii in artere atunci cand inima se contracta si pompeaza sange. Cel de-al doilea numar este tensiunea distolica si reprezinta nivelul presiunii in artere atunci cand inima se relaxeaza si primeste o noua cantitate de sange.

 

Reguli pentru masurarea corecta a tensiunii arteriale:

• Nu consuma o bautura care contine cafeina si nu fuma cu 30 de minute inainte de testare

• Stai linistit timp de cinci minute inainte de inceperea testului

• In timpul masuratorii, stai asezat pe scaun cu picioarele pe podea si bratul sprijinit pe o masa, astfel incat cotul sa fie aproximativ la nivelul inimii

• Partea gonflabila a mansetei tensiometrului ar trebui sa acopere complet cel putin 80% din brat, iar manseta trebuie sa fie pusa pe pielea goala, nu peste un tricou. Pozitioneaza manseta la 2 cm deasupra plicii cotului

• Nu vorbi in timpul masuratorii si nu misca bratul

• Masoara tensiunea arteriala de doua ori, cu o scurta pauza (1 minut) intre masuratori. In cazul in care exista o diferenta de 5 milimetri coloana de mercur (mm Hg) sau mai mult intre cele doua rezultate, fa o a treia masuratoare. Exista si situatii in care poti adapta regulile de mai sus. De exemplu, daca te simti ametita cand te trezesti dimineata sau atunci cand te ridici brusc, ar trebui sa faci doua masuratori: una cat timp stai intinsa in pat si a doua, imediat ce te-ai ridicat, stand in picioare, pentru a vedea daca valorile se schimba la trecerea de la o pozitie la alta. Afla de la cu medic cum sa faci aceste masuratori si care este valoarea TA care semnifica ceva in neregula.

 

Aveți întrebări despre un dispozitiv sau aveți nevoie de sfaturi pentru alegerea produsului potrivit? Serviciul nostru pentru clienți va fi bucuros să vă ajute. Luați legătura cu noi prin telefon, e-mail sau prin whatsapp.