Reactii adverse si contraindicatii ale firelor de sutura resorbabile PGA

 

Surgicryl PGA este un fir sintetic, resorbabil, multifilament, steril, destinat suturilor chirurgicale si fabricat din acid poliglicolic. Absorbtia totala a acestor fire dureaza aproximativ 60-90 de zile. Pierderea rezistentei efective la întindere este de aproximativ 50% la 21 de zile de la implantarea firelor.

 

Indicatii:
Este indicat pentru inchiderea tesuturilor moi si/sau ligatura in cadrul tuturor domeniilor chirurgicale, inclusiv in chirurgia oftalmica. Firul de sutura trebuie ales in functie de starea pacientului, de experienta chirurgicala, de tehnica chirurgicala ce urmeaza sa fie aplicata si de natura leziunii.

 

Contraindicatii:
Surgicryl PGA NU trebuie utilizat:
1. In cazul tesuturilor care pot fi supuse unei forte de extensie, tensiune sau intindere sau care ar putea necesita acordarea de sutinere mecanica de lunga durata.
2. In cazul tesuturilor cardiovasculare si neurologice.

Utilizarea acestui tip de fir poate fi neadecvata in cazul pacientilor varstnici, celor ce sufera de malnutritie, al celor slabiti si al celor aflati in anumite stari de sanatate ce ar putea prelungi perioada de vindecare a leziunii.

 

Reactii adverse:
Acest produs poate genera urmatoarele reactii adverse: deschiderea leziunii, in cazul pacientilor cu timp de vindecare prelungit - deschiderea sau inflamarea leziunii in zonele corporale supuse extinderii, tensiunii sau intinderii, iritatie locala temporara in zona leziunii, reacti inflamatorie de mica intensitate care se incadreaza in limitele reactiei normale a organismului de a respinge un corp strain, intinderea leziunii, eritemul si formarea de caliculi. Ca si in cazul oricarui alt corp strain, Surgicryl PGA poate amplifica o infectie.

Suturile tegumentului, ale tesutului conjunctiv si ale mucoasei vaginale, care sunt mentinute pe o perioada mai lunga de 7 zile, pot genera reactii locale si trebuie inlaturate conform indicatiilor. Suturile subcutanate trebuie plasate cat mai profund posibil pentru a minimiza eritemul si intarirea leziunii. Contactul prelungit al unei suturi cu o solutie salina (urinara sau biliara) poate genera formarea de caliculi. Leziunile contaminate sau infectate trebuie tratate de specialisti cu suficienta experienta in practica. In anumite circumstante, de exemplu in cadrul procedurilor in zone corporale ce necesita sustinere suplimentara nonabsorbabila sau imobilizarea articulatiilor prin mijloace de sustinere externe. In cazul tesuturilor slab vascularizate pot inteveni extruziunea suturii sau absorbtia intarziata a acesteia.


Montigen vă pune la dispozitie gama completă de fire de sutură chirurgicală SMI, producător de top din Belgia, pentru care suntem importatori. Vezi toate produsele.