Sonde aspiratie cu control sterile

Cod produs
10.0172MTG
De la 117,00Lei

Pretul afisat este pe cutie.

Ambalare: 100 buc/cut.

 
Comandă Rapid
Adaugă în cos și finalizează
 
Livrare gratuită
Comenzi de minim 300 lei fără TVA
 
Plăți securizate
100% plăți online securizate
 
Modalități plată
Online cu cardul, ramburs, plată OP

Sonde aspiratie cu control sterile

 

Sonde aspiratie cu control sterile utilizate pentru a indeparta sputa si secretiile din tractul respirator. Sonda aspiratie este alcatuita din tub aspiratie si conector. Tubul este fabricat din PVC de uz medical. Acest produs poate fi utilizat pentru pacientii pentru care este necesara aspiratia secretiilor.

 

Caracteristici:

Conector cu cod de culoare pentru identificarea rapida a dimensiunii.

Capatul distal moale faciliteaza insertia confortabila.

Sonde aspiratie cu valva, sterile.

Vizibilitate la Raze-X.

Varf deschis.

Cu 2 ochi mari laterali.

Material: PVC, transparent.

Lungime: 50 cm.

Cu marimi codificate pe culori.

Nepirogenic, netoxic.

Unica folosinta.

Sterile, ambalate individual.

 

Dimensiuni: CH 6 - CH 22.

 

 

 

Ambalare: 100 buc/cutie.

 

Utilizare:

O sonda de aspiratie este utilizata pentru aspiratia sputei si a secretiilor din tractul respirator pentru a preveni blocarea cailor aeriene. Sonda se utilizeaza prin insertia direct in trahee sau prin tubul endotraheal inserat pentru anestezie.

 

Contraindicatii:

Nu exista contraindicatii cunoscute.

 

Reactii adverse:

Efectele secundare raportate includ urmatoarele: asfixie, aspiratie, atelectazia, spasm bronsic, stop cardiac, aritmii cardiace, edem, hiperemie, hipoxie, spasm laringeal, hemoragie a mucoasei, ulceratie a mucoasei, sangerare sau hemoragie a cailor respiratorii, infectii ale tractului respirator, traumatisme ale mucoasei orale traheale/bronsice.

 

Instructiuni de utilizare:

Utilizati manusi, masti si viziera.

Alegeti modelul si dimensiunea potrivite. Verificati modelul si dimensiunea pe eticheta produsului pentru a fi siguri ca veti utiliza modelul si dimensiunea potrivite.

Verificati daca ambalajul se afla in stare buna si asigurati-va ca produsul este intact.

Extrageti sonda aspiratie din ambalaj si puneti-o pe campul steril

Conectati conectorul sondei de aspiratie si ajustati vacuumul.

Deconectati pacientul de la sursa de ventilatie.

Introduceti sonda de aspiratie in cavitatea orala sau prin tubul traheal pentru a efectua aspiratia. Dupa aspiratie, reconectati sursa la tubul traheal aflat in uz.

 

Avertismente:

Cititi in intregime instructiunile de utilizare si avertismentele inainte de a utiliza produsul. Utilizarea inadecvata poate cauza leziuni sau imbolnaviri grave sau fatale.

Dispozitivul poat efi utilizat doar de catre personalul medical instruit corespunzator.

Nu utilizati daca ambalajul steril este deteriorat sau desfacut neintentionat inainte de utilizare.

Nu utilizati daca produsul este deteriorat sau are o forma neregulata.

Nu utilizati dupa data de expirare.

De unica utilizare.

Selectarea dimensiunii adecvate pentru fiecare pacient in parte se face ca urmare a parerii avizate a unui expert clinician.

Nu fortati introducerea sondei daca intalniti o obstructie.

Inspectati starea pacientului, opriti aspiratia si furnizati oxigen daca apare si cea mai mica modificare in ritmul cardiac, tensiunea arteriala, respiratia sau saturatia oxigenului in sange.

Aspirati intai secretiile din cavitatea orala, iar apoi aspirati secretiile din tubul traheal. Daca pacientul are un tub de traheostomie, aspirati intai deschizatura tubului de traheostomie si abia apoi aspirati secretiile din cavitatile orala si nazala.

Fiecare sedinta de aspiratie trebuie sa dureze mai putin de 15 secunde pentru a preveni hipoxia.

DEHP este un grup identificat de IARC 2B ca fiind cancerigen. Acest compus chimic poate cauza toxicitate asupra dezvoltarii, toxicitate reproductiva masculina si hepatotoxicitate cronica. Daca sunt utilizate conform instructiunilor, poate aparea o foarte limitata expunere la urme de DEHP. Nu exista dovezi clinice clare ca acest grad de expunere creste riscul clinic. Totusi, pentru a minimiza riscul, pentru copii, femeile insarcinate si femeile care alapteaza trebuie exercitata precautie in utilizarea produselor care contin DEHP.

Nu reutilizati, nu reprocesati, nu resterilizati. Reutilizarea, reprocesarea sau resterilizarea pot compromite integritatea structurala a dispozitivului si/sau imposibilitatea utilizarii dispozitivului, fapt care, la randul sau, poate determina ranirea, imbolnavirea sau moartea pacientulul.

Reutilizarea, reprocesarea sau resterilizarea pot determina riscul de contaminare a dispozitivului si/sau infectarea pacientului sau infectia incrucisata, inclusiv, dar nelimitandu-se la, transmiterea bolii (bolilor) infectioase de la un pacient la altul. Contaminarea dispozitivului poate determina ranirea, imbolnavirea sau moartea pacientului.

Aruncati produsul si ambalajul conform reglementarilor administrative ale spitalului si/sau ale autoritatilor competente locale.

Orice incident intervenit in utilizarea dispozitivului trebuie raportat producatorului si autoritatilor locale competente (din zona utilizatorului).

 

*Produsele sunt ambalate si etichetate conform EU-MDD (EU Medical Device Directive) cu numele si adresa producatorului, denumirea si codul produsului, cantitate, numar lot, data fabricatiei, data expirarii, tara de origine, metoda de sterilizare, dimensiuni.

Only registered users can write reviews. Please Sign in or create an account