Pansament hidro-reactiv pentru 3 zile HydroClean Advance

Termen livrare: 1-3 zile
SKU
MTG-HYADV
As low as 158,40 RON
In Stoc
Termen livrare: 1-3 zile

Pretul exprimat este pe cutie.

Ambalare: 10 buc/cut.

Producator: Hartmann.

 
Comandă Rapid
Adaugă în cos și finalizează
 
Livrare gratuită
Comenzi de minim 300 lei fără TVA
 
Plăți securizate
100% plăți online securizate
 
Modalități plată
Online cu cardul, ramburs, plată OP
Termen livrare: 1-3 zile

Pansament hidro-reactiv pentru 3 zile HydroClean Advance

 

HydroClean advance este un pansament activat (pre-umezit) cu solutie Ringer.

HydroClean advance este indicat pentru pansarea ranilor uscate sau cu secreii uoare sau moderate, in timpul etapei de curatare (cand rana poate prezenta semne de infectie sau contine celule moarte, tesut distrus, depozite alb-galbui, microbi, etc) si de granulatie (rana este rosie, curata, fara depozite/semne de infectie).

HydroClean advance poate fi utilizat si pentru tratamentul ranilor infectate si pentru a reactiva procesul de vindecare stagnant.

 

Cum se utilizeaza?

HydroClean advance se aplica pe rana cu fata alba cu striuri din silicon in jos si cea cu scris in sus, la vedere. Nu se taie, trebuie sa acopere marginile ranii, se schimba la maxim 3 zile, in functie de recomandarea cadrului medical.

HydroClean advance poate fi folosit si sub bandajele compresive sau ciorapii compresivi.

In majoritatea cazurilor, HydroClean® advance poate fi indepartat de pe rana fara a cauza dureri. In cazul in care suprafata pansamentului se lipeste de rana, aceasta poate fi umezita cu ser fiziologic sau solutie Ringer inainte de a-l indeparta, pentru a reduce aderenta.

Daca HydroClean advance se aplica pe talpa piciorului, pacientul nu trebuie sa stea in picioare sau sa mearga pe acesta, deoarece pansamentul poate plezni. In cazul in care pansamentul este deteriorat, particule din interior pot patrunde in rana. Acestea trebuie indepartate cu ser fiziologic sau solutie Ringer.

Ranile infectate si cele cu risc mare de infectare trebuie tratate numai sub supravegherea unui medic sau a altui cadru medical calificat.

Nu se recomanda folosirea pansamentelor umede, precum HydroClean advance, pentru tratarea ranilor necrotice uscate (coaja neagra) de la nivelul piciorului, cauzate de boala arteriala ocluziva.

Arsurile de gradul trei trebuie tratate prin proceduri chirurgicale inainte de a folosi HydroClean advance.

Medicamentele sau substantele de dezinfectare locale nu trebuie aplicate in timpul tratamentului cu HydroClean® advance. Pansamentul poate absorbi sau compromite eficacitatea substanțelor.

HydroClean advance nu trebuie folosit pentru a trata ranile cu exsudat (secretii) abundent.

In cazul in care pielea din jurul ranii este deosebit de sensibila si afectata, se recomanda sa o protejati corespunzator. La pacientii cu un risc excesiv de sangerare (de ex. din cauza medicamentelor anticoagulante), HydroClean advance trebuie indepartat cu atentie la fiecare schimbare a pansamentului. Daca este cazul, mai intai udati fata dinspre rana a HydroClean® advance cu solutie Ringer sau ser fiziologic.

La inceperea tratamentului cu HydroClean advance, descompunerea tesutului deteriorat ireversibil poate duce la o crestere a dimensiunii ranii. Acesta este un semn ca a inceput procesul de curatare al ranii.

Inrosirea marginilor ranii poate surveni pe parcursul tratamentului umed; acesta este un semn normal ca circulatia sangelui a fost reactivata pe masura ce rana incepe sa se vindece. Cu toate acestea, cauza trebuie evaluata individual pentru fiecare caz.

Tratamentul cu HydroClean advance in sine nu provoaca dureri. Cu toate acestea, o rana deschisa este deseori sensibila la stimulii mecanici. Decizia unui tratament analgezic adecvat trebuie luata in considerare in functie de fiecare caz in parte. Desi tratamentul umed cu solutie Ringer nu duce la macerarea celulelor vitale, acesta poate cauza umflarea stratului cornos al pielii , care ulterior capata aspectul unui strat albicios.

Tratamentul cu HydroClean advance nu poate inlocui tratamentul afectiunii de baza care a condus la cronicizarea ranii.

 

Cum se fixeaza?

HydroClean advance este un pansament ce nu prezinta margini adezive si necesita fixare corespunzatoare pe rana, in functie de localizarea acesteia:

– Pentru pansarea ranilor din zone care pot intra in contact cu urina (de ex. escare), se recomanda fixarea HydroClean advance cu compresa din material netesut Medicomp Extra si plasturele de fixare Hydrofilm®– plasture pentru fixare impermeabil pentru fluide si permeabil pentru aer, care, dupa aplicare „sigileaza” rana impotriva patrunderii microbilor si lichidelor din exterior.

– Pentru pansarea ranilor in zone care nu pot intra in contact cu urina, HydroClean advance se fixeaza cu compresa din material netesut Medicomp® Extra si plasture de fixare Omnifix Elastic.

– Pentru pansarea ulcerelor de gamba, se recomanda fixarea HydroClean® advance cu compresa din material netesut Medicomp Extra si fasa auto-adeziva Peha-haft.

Ambalare: 10 buc/cut.

Producator: Hartmann.

Only registered users can write reviews. Please Sign in or create an account