Cum sa alegi corect lampa de operatie care nu te oboseste si nu te orbeste!

 

Cum alegi corect lampa de operatie care nu te oboseste si nu te orbeste?

Prin a te informa.

 

In acest articol vom prezenta caracteristicile principale ale lampilor de operatie de la RIMSA, producatorul italian care a reusit sa inoveze industria iluminatului medical si care vine cu cele mai bune dar si cele mai accesibile produse de profil.

 

RIMSA a dezvoltat prima lampă cu LED pentru sala de operație din lume într-un moment în care această tehnologie era încă la început. Astazi RIMSA este cea mai premiată companie în design si tehnologie în domeniul iluminatului medical.

Montigen este importator Rimsa in Romania si va punem la dispozitie oferta completa de lampi scialitice pentru sala de operatie.

 

 

Cum a reusit RIMSA sa-si pastreze pozitia de top in industrie?

RIMSA, a “long-standing” but not an old company!

Principala caracteristică a lămpilor scialitice sau a lămpilor chirurgicale se regăsește în denumirea lor. Termenul „scialitic” derivă din greacă și înseamnă „fără umbră”, prin urmare lămpile scialitice sunt lampi „fără umbră”.

De-a lungul timpului au fost adoptate multe tehnologii diferite de iluminat. În 2002 la târgul „Medica” din Düsseldorf, RIMSA a prezentat prima lampă scialitică alimentată cu LED din lume. Tehnologia LED garantează un consum mai mic de energie și o durată de viață mai lungă în comparație cu orice altă sursă de iluminat.

Cu toate acestea, LED-uri fiind distanțate între ele, suprafața emițătoare de lumină genera lumina DIRECT dar aceasta lumina generata era mai mică în comparație cu lumina generata de halogen. Pentru a compensa această problemă, RIMSA a studiat LUMINA LED INDIRECTA. Introducerea luminii indirecte impreuna cu celelalte avantaje ale LED-ului, a facut ca LED-ul sa fie folosit ca principala sursa de lumină în iluminarea medicală.

 

LUMINA INDIRECTA

Conștientă de dezavantajele cauzate de iluminarea directă, Rimsa a conceput o soluție folosind LUMINA INDIRECTA pentru propriul produs: fasciculul de lumină care este produs de diodă este interceptat de o parabolă care reflectă grinzile, îmbinându-le într-una singură. Prin urmare, reflexia indirectă permite o iluminare pe o suprafata mai mare folosind mai puține LED-uri. Un alt beneficiu suplimentar este cel al temperaturii mai scăzute generate pe placa de circuit imprimat, garantând o durată de viață mai lungă, o degradare luminoasă mai mică și un efect scialitic mai mare decât cel al unei soluții de reflexie directă.

In 2017 RIMSA a patentat tehnologia 2R (Tehnologia de reflexie dubla) care garanteaza maximizarea suprafeței de emitere a luminii.

 

2 R - REFLEXIE DUBLA

Prezența LED-urilor de-a lungul a două circumferințe poziționate la extremitatea a două module de oglinzi creează o iluminare cu dublă reflexie capabilă să obțină o suprafață emițătoare de lumină care este incomparabil cu orice alt tip de reflexie. Cu tehnologia patentată 2R, suprafața emițătoare de lumină se potrivește cu zona reflectorului.

Având în vedere durata mare de timp necesară pentru unele operații este esențial să se garanteze o lumină care nu stresează, nu obosește si nu orbește chirurgul. Cel mai iritant efect pe care lămpile scialitice îl pot crea este strălucirea care da senzația de a fi orbit. Lămpile de la Seria Unica, datorită tehnologiei 2R, bazată pe tehnologia de reflexie dublă, sunt capabile de a îndepărta complet strălucirea cauzată de iluminarea chirurgicală.

 

E – VIEW

O sursă de lumină suplimentară numită E-View (Extended-View) face posibilă extinderea câmpului iluminat la extremitati fără a afecta intensitatea luminii la centru (Ec). Un astfel de avantaj permite luminii să devină o solutie optima pentru urmatoarele proceduri: chirurgie toracica, operatie abdominala, nasteri prin cezariana și toate acele proceduri pe care chirurgul trebuie să le opereze cu un câmp extins.

 

E – DEEP

Centrul lămpii este echipat cu un modul LED suplimentar conceput special pentru a reflecta lumina profundă. E-deep permite chirurgului sa poata opera cu iluminare 3D perfectă, în special în cavități.

 

Seria Unica:

2 R (reflexie dubla)

E – VIEW (extinderea campului, iluminare extremitati)

E – DEEP (lumina profunda, cavitati)

 

Seria U29

E – VIEW (extinderea campului, iluminare extremitati)

E – DEEP (lumina profunda, cavitati)

 

Seria Pentaled E (Pentaled 81, Pentaled 30E)

Reglarea electronică permite operatorului să schimbe cu ușurință între 2 diametre de la tastatură fără a modifica intensitatea luminii din centru.

E – VIEW (extinderea campului, iluminare extremitati)

E – DEEP (lumina profunda, cavitati)

 

Seria Pentaled N: (Pentaled 63N, Pentaled 30N)*

Reglare manuala: Focalizarea manuală în interiorul zonei sterile conferă o precizie și controlul imediat al câmpului luminos. Funcția Focus este activată de chirur rotind mânerul central steril.

* Seria Pentaled N a făcut o descoperire în iluminatul medical. Aceasta a fost prima lampă chirurgicală LED afișată vreodată publicului.

E – DEEP (lumina profunda, cavitati)

 

 

Seria Quattroluci Led:

Acest model este recomandat în special pentru teatrele de operatii în care chirurgul are nevoie de lumină și lampa plata pentru a evita interferența cu alte echipamente deasupra capului. Excelente pentru chirurgia orala și maxilo-faciala si chirurgia plastica/estetica.

Structura multi-circulara este formata din 36 de lentile LED împărțita în 4 module ce asigură suprimarea umbrii și lumină tridimensională.

 

 

Seria Saturno Led:

Aceasta este o lampă de tip chirurgical potrivită pentru intervenții chirurgicale minore, ginecologice și camera de garda. Dimensiunea reflectorului este de 195 mm si nu necesita focusare. Lampa este foarte ușor de mutat datorită ușurinței structurii de susținere din aluminiu.

 

Seria Pentaled 12/28:

Pentaled 12 si Pentaled 28 au performante tehnologice de neegalat si sunt cele mai bune lampi pentru ambulatorii și intervenții chirurgicale minore.

Aceste lampi sunt reprezentative pentru RIMSA deoarece reusesc sa combine caracteristici fizice precum dimensiuni compacte si structuri extrem de utile cu înalta tehnologie, calitatea si performanta. Structura subțire cu două mânere laterale asigura o pozitionare convenabila si o reglare usoara fara a ocupa mult spatiu.

 

Daca aveti nevoie de ajutor specializat si informatii suplimentare, nu ezitati sa ne contactati!

Linkuri utile: Catalog general Rimsa