Culoarea manusilor de examinare, necesitate sau instrument de  marketing?

 

Conteaza culoarea? 

Nu cu mult timp în urmă, prezența culorii într-o mănușă de unică folosință indica o mănușă fără latex. Mănușile de examinare din nitril aveau, de obicei, niște nuanțe de albastru. Mănușile de latex aveau o culoare naturală si aratau, ei bine, a latex.

Dar nu mai este cazul.

Medicii preferă adesea ca manusile de examinare din nitril sa fie colorate deoarece acest lucru ajută la diferențierea între mănușile de latex și cele fara latex.

Nuanta de albastru este culoarea tradițională a manusilor de nitril in industria medicala. Dar în ultimii ani, alte culori, cum ar fi negru, violet, portocaliu, verde sau roz, au devenit comune.

Producătorii de mănuși care se concentrează asupra industriei dentare au comercializat o gama de mănuși de nitril și de latex nu doar colorate dar si parfumate.

Pentru medical stomatolog alegerea culorii manusilor medicale este cel mai adesea o chestiune de alegere personală.

Dar culoarea mănușilor în laborator?

Laboratoarele se confruntă frecvent cu riscul contaminării încrucișate. Atribuirea unei anumite culori a mănușii în fiecare zonă a laboratorului poate ajuta. De exemplu, mănușile albastre ar putea fi folosite într-o zonă, iar mănușile de culoare albă din nitril într-o altă zonă. Purtarea mănușilor de culoare diferită oferă cercetatorilor și laborantilor un camp de vedere vizual. Acest lucru poate ajuta la prevenirea erorilor costisitoare cauzate de contaminarea încrucișată.

Concluzie

Deoarece culoarea mănușilor medicale a devenit un instrument eficient de marketing și de branding, probabil vom continua să vedem culori noi pentru mănușile de examinare.

Alegerea culorii mănușilor va fi influențată de industrie, deciziile de cumpărare și costuri.

 

Linkuri utile: Manusi medicale