Glucometre

Filtreaza dupa:

6 Produse

Set Descending Direction
Tip afisare: Grid List
  1. Glucometru Accu-Chek Instant

    145,00RON
  2. Glucometru BG-102

    59,50RON
  3. Lansete glicemie sterile 100 buc

    26,00RON
  4. Glucometru OK Meter Touch II

    69,00RON

6 Produse

Set Descending Direction
Tip afisare: Grid List

Glucometre

In aceasta categorie puteti achizitiona glucometre pentru monitorizarea glucozei in sange. Sunt utilizate de pacientii cu diabet zaharat la domiciliu, dar si in cazuri de urgenta in spital pentru determinarea rapida a glicemiei. Glucometrul permite monitorizarea glicemiei simplu şi precis, într-un timp foarte scurt. Este necesara o cantitate mica de sânge iar intepatura este fără durere. Mainile pacientului trebuie sa fie spalate cu apa calda si sapun iar apoi sa fie sterse si uscate. Nu se folosesc solutii antiseptice deoarece influenteaza negativ masuratoarea. Nu se stoarce locul înţepării. Se aplică imediat proba prelevată pe bandeleta de test. Lanţetele sunt de unică folosinţă. Se utilizează o lanţetă nouă la fiecare monitorizare.

Cum sa masori glicemia?

Testarea regulata a glicemiei reprezinta cheia catre gestionarea cu succes a diabetului. Stiind tot timpul care iti sunt valorile glicemiei poti lua decizii corecte in ce priveste regimul alimentar, programul de exercitii fizice si tratamentul medicamentos sau cu insulina, astfel incat sa previi agravarea simptomelor sau aparitia unor boli asociate frecvent cu diabetul, pe fondul oscilatiilor glicemice.

Pentru a-ti masura glicemia ai nevoie de:

Glucometru – un dispozitiv electronic care citeste glicemia dintr-o mostra de sange

Benzi de testare – o banda speciala care absoarbe mostra de sange si este introdusa in glucometru

Dispozitiv de intepare – un instrument care tine o lanteta

Lantete – ace care inteapa pielea

 

Ghid utilizare glucometru:

Inainte de testarea glicemiei, asigura-te ca ai la indemana toate elementele necesare precizate mai sus. Apoi, spala-te pe maini cu apa calda si sapun si usuca-le bine cu un prosop. Apa calda ajuta la o mai buna circulatie a sangelui iar sapunul ajuta la indepartarea oricaror urme de mancare de pe maini care ar putea influenta rezultatul testului. De asemenea, evita sa folosesti servetele umede pentru curatarea mainilor, pentru ca acestea pot modifica rezultatul obtinut cu ajutorul glucometrului.

Inteapa degetul folosind dispozitivul de intepare si lanteta pentru a obtine o picatura de sange si aplica picatura pe test, conform instructiunilor. Maseaza usor degetul de cateva ori pentru a ajuta la formarea picaturii de sange.

Organizatia Mondiala a Sanatatii recomanda ca inteparea sa se faca in degetul mijlociu sau in cel inelar si sa se evite degetul mic, deoarece acesta are pielea mai subtire si mai sensibila, deci procedeul poate fi mai dureros.

In doar 5 secunde obtii rezultatul si nu-ti ramane de facut decat sa arunci in conditii corespunzatoare obiectele ascutite si sa notezi intr-un carnetel valoarea inregistrata si momentul zilei cand a fost efectuat testul.

 

Interpretarea rezultatelor

Rezultatele glicemiei sunt masurate in valori numerice urmate de „mg/dl”, care inseamna „miligrame per decilitru” sau „mmol/l”, care inseamna „milimoli per litru”. Daca rezultatul obtinut este 104 inseamna echivalentul a 104 miligrame de glucoza intr-un decilitru de sange (104mg/dl), adica 5,5 mmol/l.

 

Tipuri de teste

Exista doua tipuri de teste pentru automonitorizare pe care le poti efectua zilnic:

1) Testul a jeun sau „chiar inainte de masa” – te poate ajuta sa stabilesti care este glicemia din corpul tau inainte de a manca si te ajuta sa vezi cum lucreaza insulina sau alte medicamente pentru a iti mentine glicemia sub control pe parcursul zilei.

2) Testul postprandial sau „dupa masa” (la 1–2 ore de la momentul inceperii unei mese) – îţi permite sa vezi cum iti afecteaza anumite mancăruri nivelurile glicemiei.

Un alt test, efectuat de aceasta data doar de catre echipa medicala, este testul A1c (hemoglobina glicata). Acest test trimestrial masoară glicemia vazand ce procentaj de celule (rosii) de hemoglobina A1c au fost glicolizate (s-a atasat glucoza pe ele). Asociatia Americana pentru Diabet recomanda un A1c de 7%.

 

Aveți întrebări despre un dispozitiv sau aveți nevoie de sfaturi pentru alegerea produsului potrivit? Serviciul nostru pentru clienți va fi bucuros să vă ajute. Luați legătura cu noi prin telefon, e-mail sau prin whatsapp.