Lampi UV


Ce sunt lampice germicide?

Lampile UV germicidale (Lampi UVC) sunt tuburi cu mercur, cu lungime de unda scurta, care sunt letale pentru microorganismele din aer, de pe suprafete si din apa. Aproximativ 95% din energia ultravioleta emisa de lampile bactericide este la lungimea de unda de 254 nanometri. Aceasta lungime de unda este în regiunea de eficienta maxima bactericid si este foarte letala pentru virusuri, bacterii, protozoare si mucegaiuri.

Unde se folosesc?

Lampile bactericide sunt utilizate pentru dezinfectia aerului si a suprafetelor din incaperi cu incarcatura microbiana mare prin intermediul radiatiei ultraviolete. Printre altele sunt recomandate a fi utilizate in unitati sanitare, laboratoare de microbiologie, laboratoare de analize medicale, sali de operatie, sali de asteptare in industria farmaceutica, productia de medicamente, industria alimentara, etc.

Care sunt avantaje folosirii lampilor bactericide?

  • Nu produc ozon sau alti compusi secundari, chimici sau fizici.
  • Durata mare de functionare (garantata-8000 de ore).
  • Intretinere usoara, consum mic de energie, nu schimba structura chimica a aerului sau a apei.
  • Usor de instalat si de utilizat.
  • Asigura o dezinfectie rapida, usoara si eficienta a incaperilor ce necesita un status microbiologic.

NOTA: Numarul, locul si dispunerea lampilor bactericide in interiorul unei incaperi se poate face cu consultarea specialistului firmei noastrei in vederea stabilirii nivelelor de iradiere necesare, corelate cu destinatia incaperii, volumul de aer de sterilizat precum si a suprafetelor supuse iradierii.

Pentru incaperi de volum mare , hale industriale putem propune instalatii de mare putere . Dimensiunile si puterea lampilor se calculeaza dupa timpul de expunere, distanta de la lampa la suprafata de sterilizat, pentru sterilizarea incaperilor depinde de volumul acestora, de cantitatea de impuritati din mediu (absorbanta). Pentru sterilizarea suprafetelor, este eficienta doar pentru cele iradiate direct cu UV-C nu si cele umbrite.

La cerere se poate monta un sistem de manevrare pornit-oprit instalatia cu telecomanda sau sisteme cu programare a perioadei de sterilizare. Pentru camerele frigorifice se monteaza gratuit contacte normal deschis (lampa se stinge la deschiderea usii pentru protejarea personalului, se folosesc lampi cu aprindere electronica, degaja mai putina caldura).

ATENTIE! Pentru personal! Este interzis prezenta acestuia in incapere in timpul sterilizarii cu lampile UV-C, pericol de orbire si arsuri grave ale pielii. Nu lasati sub radiatii plante sau animale de nici un fel, le distruge! Se recomanda folosirea prizelor programabile sau a celor cu actionare prin telecomanda.

 

Lista virusi-bacterii-fungi-mucegaiuri ce pot fi distrusi cu lampile de UV-C

1.Bacterii / virusi:

Bakterium coli in aer, Bakterium coli in apa, Bacillus anthracis (f.vegetetiva), Bacillus anthracis (spori), S.enteritidis, B.megatherium, B.megatherium spores, B.paratyphosus, B.Prodigiosus, B.pyocyaneus, B.subtilis (f.vegetativa), B.subtilis spores, Cornynebacterium diphteriae, Eberthella thyphosa, Escherichia coli, Micrococcus candidus, Micrococcus piltonentis, Micrococcus sphaeroides, Neisseria catarrhalis, Proteus vulgaris, Pseudomonas aeruginosa. Pseudomonas fluorescens, Salmonella thiphimurium, Sarcina lutea, Serratia marcescens, Dysentery bacilli, Shigella paradysenteriae ,Spirillum rubrum ,Staphilococcus albus ,Staphilococcus aureus ,Staphilococcus hemolyticus ,Staphilococcus lactis ,Staphilococcus viridans ,Baccilus tuberculi ,Trichonomas, Poliovirus, Virusuri hepatitice, Virus gripal, Tobacco mosaic, Clostridium tetani, Leptospira Sp., Mycobacterium tuberculosis, Phytomonas tumefaciens, Salmonella enteritis, S.typhosa – Typhoid fever, S.paratyphi – Enteric fever, Shigella dysenteriae, Dysentery form, Shigella flexneri Dysenteri form.Vibrio comma – Cholera.

2. Drojdii:

Drojdii in calup, Saccharomycces ellipsoideus, Saccharomycces spores, Saccharomycces cerevisae, Saccharomycces turpidans, Torula sphaerica in lapte si crema.

3. Alge:

Diatomee, Alge verzi, Alge albastre

4. Protozoare:

Paramecium, Oua de nematode, Chlerella vulgaris

5. Spori de mucegai:

Aspergillus amstelodami, Aspergillus flavus, Aspergillus niger, Cladosporium herbarium, Mucor mucedo (carne, branza, paine), Mucor racemosus A, Mucor racemosus B, Oospara lactis, Penicillium digitatum, Penicillium chrisogenum (fructe), Penicillium roqueforte. Penicillium expansum, Rhizopus nigricans, Scopulariopsis brevicaulis (branza, etc).

6. Viermi:

Oua de nematode

 

Care este modul de functionare?

Lampi UV-C PHILIPS CE portabile de mare putere, actiune 360°, actioneaza in toata incaperea (dimensiune sterilizare 5000x5000x4000mm, deci pe o suprafata de 25 mp si inaltime de 4m. Destinate, sterilizarii rapide (20-30 min) a incaperilor cu incarcatura bacteriologica-virusologica mare (suprafete greu accsesibile si a aerului din incapere ) distruge fungi, oua protozoare.
Constructie solida, cu centrul de greutate foarte jos, nu se rastoarna usor, cu 4-6 roti, doua cu farana, sistem de pornit-oprit din telecomanda, sistem de protectie la socuri si lovituri, lampile pot fi cu sistem deschis sau cu reflector, usor de manevrat!

Destinate salilor de operatie, cabinetelor medicale, fabricilor de medicamente, halelor industriale, hale procesare alimente, incinte cu umiditate ridicata, depozite etc. unde timpul de sterilizare si calitatea sterilizarii sunt foarte importante ! Avantaj : lampile fiind foarte aproape de suprafata podelelor , actioneaza si in partile greu accesibile , la partile inferioare a mobilierului, scaune, mese, dulapuri, practic acopera toate suprafetele unei incaperi!

Dupa puterea instalata a lampilor, se calculeaza timpul de expunere!

NOTA:La comanda executam diferite tipuri de lampi cu actionare in spatii inguste, pentru zone greu accesibile, ambulante, sali de operatii, laboratoare, etc

 

Produsele sunt insotite de certificate de garantie, certificate ISO, aviz MS, instructiuni de folosire, ISO producator.

Garantie tehnica: 12 luni de la livrare (pentru tub 8000 ore *valorile pot diferi in functie de numarul de cicluri pornire-oprire).